Gastouder of oppas in Ureterp (nabij Drachten, Frieschepalen)

Gastouder of oppas in Ureterp (nabij Drachten, Frieschepalen)
Beschikbaar: zowel door de week als in het weekend beschikbaar op diverse dagen. ( voor de meest actuele kindplekken kun je het beste even mailen, bedankt)
Werkervaring: 3 jaar ouder, pas gastouder sinds 2013, daarvoor al veel opgepast.
Opleiding: helpende welzijn
Wijken: oppas bij gastouder aan huis; Ureterp
Voor: kinderen 0-12
 

Mijn naam is Elly, ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen. Onze dochter is net 3 en onze zoon is bijna anderhalf. We wonen sinds een half jaar in Ureterp. We genieten daar van onze ruime twee-onder-een-kapwoning met een grote woonkeuken en een heerlijke extra grote tuin.

In de tijd dat ik zelf nog geen kinderen had, heb ik vaak en veel opgepast en ben sinds 2013 geregistreerd gastouder. (christelijke) Op dit moment werk ik ook nog 1 of 2 dagen in de week als Office Manager, maar ik wil graag meer thuis zijn met en voor de kinderen. Ik vind het leuk om ze te zien opgroeien en ben bang dat ik het anders mis, want wat worden ze snel groot. Een veilige thuisbasis is toch heel belangrijk voor kinderen, ik zie dat wanneer ik thuis ben dit mijn kinderen veel meer rust en regelmaat geeft, mede daardoor is het mijn verlangen om meer met hen thuis te kunnen zijn.

Ik ben een flexibele, gezellige gastouder. Ik vind het leuk om te kijken naar de ontwikkeling van een kind om die vervolgens op een speelse manier te stimuleren. Ik lees dan ook graag boekjes voor, zing en knutsel met ze. Ik probeer dit toe te spitsen op wat er speelt. Dus met feestdagen gaat het daar over en in de herfst over de herfst. Daarnaast is er veel ruimte en tijd om zelf te spelen. We hebben we naast een grote variatie aan speelgoed, boekjes en puzzels ook alle ruimte om buiten te spelen. Daar hebben we een trampoline, schommels, glijbaan, fietsjes en een zandbak. Ik wil graag dat een kind zich thuis voelt en zich gekend weet. Ik heb daarom een vast schema zodat ze weten waar ze aan toe zijn, iets wat dus veel rust creëert.

Niet iedereen heeft een baan van 9-5 en daarom ben ik flexibel in de opvangtijden. Onderstaande tijden zijn dan ook een richtlijn. Het enige wat ik daarin wel erg belangrijk vind is een duidelijke communicatie, zodat niet alleen ik, maar ook het kind weet wat het kan verwachten.

Het 'thuisgevoel' behouden vind ik belangrijk, dat wil ik bereiken door niet teveel kinderen tegelijkertijd op te vangen.

Ik spreek Fries met mijn eigen kinderen, maar wilt u graag dat ik met uw kind(eren) Nederlands spreek, dan kan dat uiteraard.

Het belangrijkste is dat ik Christelijk in het leven sta. We proberen het geloof dan ook voor te leven en door te geven aan de kinderen. De bijbel is daarbij de leidraad.

Hopelijk maken we binnenkort kennis

Elly

Neem contact op