Gastouder in Offingawier

Gastouder op de boerderij (Offingawier) nabij Sneek


Beschikbaar:   Ma t/m Vr.
Opleiding:   mbo Welzijn, niveau 2 + e.h.b.o.
Tijden:  7.00 tot 18.00 uur.
Woonplaats:  Offingawier.
Leeftijden:  0-10 Jaar.

Ik ben Titia en woon op een melkveebedrijf nabij Offingawier (nabij Sneek, 3km). Ik ben getrouwd, en heb twee kinderen, een jongeman van 17 en een meisje van 12.

Voordat ik in 2009 begon met mijn werk als gastouder heb ik vele jaren gewerkt als verzorgende bij de Thuiszorg. Later ook nog een paar jaar als helpende. 

Omdat wij veel ruimte hebben rondom onze boerderij, en wij het belangrijk vinden dat de kinderen iets leren over het omgaan met de dieren, en het hoe-en-wat op en rond de boerderij, kunnen de kinderen zich lange tijd uitleven en spelen. We hebben een ruim aanbod van zowel binnen- als buitenspeelgoed, zoals een ingegraven trampoline, skelters, schommels & glijbanen, zandbak, etc. Voor de kleintjes is er een omheind stuk gras met diverse speelmogelijkheden.

Binnen is er ook genoeg te doen, zoals kleien, knutselen, verven, maar natuurlijk is er ook voldoende speelgoed voor diverse leeftijden. Voor de gezelligheid, en voor de kinderen, bevinden zich binnen drie huisdieren: Sanne de labrador, Tijger de kat, en Messi de cavia. De dieren zijn kindvriendelijk, maar ik vind het wel belangrijk om toezicht te houden wanneer de kinderen bij de dieren zijn.

Structuur en rust vind ik erg belangrijk. Ik ondersteun het zelfstandig leren spelen en de ontwikkeling van het kind zijn/haar fantasie. Wanneer de ouder het op prijs stelt om op de hoogte te worden gehouden gedurende de dag, via WhatsApp kan ik gemakkelijk foto’s, filmpjes of gewoon een berichtje sturen, geen probleem!

Er zijn diverse mogelijkheden, zoals naschoolse opvang. Ik haal kinderen uit school wanneer deze uit zijn, zowel van de Simon Havinga als van de Bonifatius. 

Nieuwsgierig geworden? U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie.

Groeten,

Titia

Neem contact op