Ervaren en betrokken oppas aan huis beschikbaar.

U zoekt een een gezellig en vrolijke oppas aan huis in Drachten of omgeving?


Korte introductie:

Mijn naam is Albertina. Ik ben van oorsprong een oud kleuterleidster die nog een ouderwetse opleiding heeft gehad in het omgaan met een hele specifieke groep kinderen, namelijk kleuters. Ik heb de opleiding tot kleuterleidster met veel plezier gevolgd en afgerond met een akte A. 

Ik ben alleenstaand en heb twee volwassen kinderen die in Groningen wonen en werken/studeren. Mijn dochter is sinds vorig jaar augustus op reis en aan het backpacken en heeft inmiddels al vele landen bekeken, in augustus komt ze weer terug en ben daar erg blij mee.:). Mijn zoon studeert aan de Universiteit en heeft daarna een nog een bijbaan om zijn studie te betalen.
 

Achtergrond:

Mijn achtergrond is werken in het kleuteronderwijs, dat is al een behoorlijke tijd geleden. In drie jaar tijd heb ik mijn akte A Kleuterleidster behaald en daarna aan de slag bij diverse kleuterscholen, heb veel tijdelijke banen gehad als invalkracht, doch helaas toen geen vaste baan kunnen vinden. Ik ben toen de administratieve kant op gegaan en heb de secretaresseopleiding gevolgd en gewerkt in diverse bedrijven. De laatste 30 jaar bij de gemeente Smallingerland en heeft u mij misschien wel gezien achter de balie van het gemeentehuis. In september 2016 ben ik officieel met prepensioen gegaan en sinds die tijd heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. 

Momenteel ben ik sinds augustus 2017 werkzaam als nanny in een horecagezin met twee kinderen, twee jongens van 5 en 3 jaar oud. 

Dat betekent in de praktijk dat ik vaak in het weekend werk, meestal zaterdagen en zondagdagen, heel soms ook donderdag.

Ik deel deze baan met een andere nanny en ben zeer flexibel in mijn werkzaamheden.

Inmiddels ben ik nu toch wel op zoek naar en baan voor door de week en het liefst 2 à 2 volledige dagen en werk het liefst met kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar.

 

Motivatie:

Ik heb de keuze gemaakt om met kinderen te werken omdat dat ooit mijn oude vak is geweest en kinderen zijn gewoon leuk om mee om te gaan. Ik heb zelf twee kinderen opgevoed en heb dus ruime ervaring met de opvoeding van kinderen. Daarnaast heb ik gewerkt in een aantal huishoudens als oppas en huishoudelijke hulp. Het geven van ruimte voor de ontwikkeling van een kind vind ik belangrijk, met daarnaast wel de regels en consequent zijn is wel mijn ding. Daarnaast leren om zelfstandig te kunnen werken, zelfvertrouwen, leren spelen en delen met andere kinderen, liefdevol met elkaar omgaan. 
De drie R's van Rust, Reinheid en Regelmaat.

Type gastouder / Daginvulling: (voorbeeld)

Het kind mag in zijn eigen tempo bepalen waar het op dat moment behoefte aan heeft. De ene keer is dat lekker buiten spelen, de andere keer is het binnen creatief bezig zijn, knutselen, schilderen, spelen met autootjes, blokken, lego/duplo. Boekjes samen lezen is ook een rustpunt op een dag, dat wisselt natuurlijk per dag en hangt van het kind af. 
Een uitstapje maken, bijvoorbeeld naar de Kinderboerderij, spelen in de speeltuin in de buurt, wandelen in de natuur etc. De oudste gaat nu naar de basisschool en die haal ik samen met de jongste uit school, dat kan wandelend want de school is lekker dichtbij. 
Bij thuiskomst is er drinken met een koekje en ook fruit behoort bij de middagsnack. 
Om half 6 bereid ik de warme maaltijd en mogen de kinderen even een filmpje kijken. 
Na de maaltijd breng ik de jongste naar bed en mag de oudste nog even een kwartiertje filmpje kijken. Beide kinderen worden voorgelezen uit een boekje en daarna gaat het licht uit, als dat niet zo lekker gaat, mogen ze nog even een boekje kijken. 
Na een halfuur kijk ik nog even bij de kinderen om te zien of ze inmiddels al zijn gaan slapen en dat gaat altijd goed.

Daarna ruim ik de vaatwasser uit en ruim de kamer op, zonodig even stofzuigen of een wasje opvouwen. 
Dan komt er een ouder thuis en spreken we nog even de dag door en daarna ga ik naar huis.

Neem contact op