Gastouders en nanny's gezocht!

Wat heeft Mamaloe jou te bieden?


Als jij je als gastouder of oppas (aan huis) / nanny aanmeldt bij Mamaloe dan krijg je een eigen pagina op de website waarin je jezelf voorstelt. Wij gaan je helpen om vraag-gezinnen te vinden, zodat je een goede bezetting krijgt en/of dat je één of meer leuke oppas-gezinnen krijgt. Geef maar aan hoeveel jij wilt werken, wij vinden altijd een leuk gezin dat bij jou past.

Werken via Mamaloe kan als 'gewone' of als zelfstandige gastouder, of als nanny bij de ouders thuis. Het is wel belangrijk dat jij je kunt vinden in de visie en werkwijze die beschreven is op onze website. Hier stem je automatisch mee in als je op de website staat.

Ga je werken als gastouder bij de ouders thuis? Dan werk je via de regeling: 'dienstverlening aan huis'. Je bent dan geen zzp-er. Via deze link krijg je meer info over wat het betekent en welke voordelen het heeft: http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/gastouder-aan-huis-nanny/

Oppas gezocht!

Ben je een gastouder, oppas aan huis of nanny? Of zou je dit willen worden en zoek je (meer) oppaswerk? Dan willen wij je graag helpen met onze matchingservice voor gastouders! Wat doen wij? Wij verzorgen de marketing voor jou als oppas of gastouder. Dit doen we o.a. via onze website en door op zo veel mogelijk manieren actief bezig te zijn met marketing. Zo kunnen we de gastouders die op onze website staan van oppaswerk voorzien. We krijgen veel aanvragen van ouders die opzoek zijn naar een oppas en helpen zo vraag- gezinnen aan een professionele gastouder of nanny. We matchen jullie met veel plezier!

Mocht je zelf een leuk gezin vinden, dan mag je het contract ook via Mamaloe laten lopen.Jij bepaalt altijd jouw eigen uurtarief!

Over onze samenwerking en werkwijze


Door onze samenwerking met een vast gastouderbureau kunnen we echt doen waar we goed in zijn: matchen en marketing! We zijn een matchingsbureau en geen gastouderbureau. Hoe zit dat? Wij doen de werving, het matchen en de marketing, het gastouderbureau waarmee we nauw samenwerken doet de contracten en de bemiddeling. Zo doen we beiden waar we goed in zijn en vullen we elkaar geweldig aan! Wij vinden het ontzettend fijn werken omdat we ons zo optimaal kunnen inzetten om de ideale match te vinden en de vraag-ouders een overzichtelijke site kunnen bieden waarop ze zelf kunnen rondneuzen.

De ouders betalen voor de gastouderopvang gewoon aan één bureau de bureaukosten. Samen met onze gastouders en nanny's maken wij afspraken over de tarieven. Je mag zelf aangeven wat je graag zou willen verdienen, overleg hierover is mogelijk. Wij bemiddelen voor jou met de vraagouders. Voor gastouders aan huis gelden andere tarieven dan voor de reguliere gastouderopvang, je kunt in ieder geval uitgaan van minimaal het minimum uurloon. Doorgaans vragen nanny's tussen de € 12,00 en € 16,00 per uur.

Het werken als nanny (gastouder aan huis) valt onder de regeling 'dienstverlening aan huis'. De belangrijkste regels zijn dat je voor maximaal 3 volle dagen mag werken bij één gezin en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het doen van inkomstenaangifte bij de belastingdienst. (jouw inkomen is bruto). Natuurlijk is het mogelijk om bij 2 verschillende gezinnen te werken zodat je toch een volledige werkweek hebt! Daarnaast is de uurvergoeding die wordt afgesproken in het contract, inclusief 8% vakantietoeslag en inclusief 4 werkweken doorbetaalde vakantie.

Kosten die je maakt voor je werk als gastouder of nanny aftrekken? Hier vind je meer info: http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/zakelijke-aftrekposten-gastouders/

Let er op dat er in sommige gemeentes leges gevraagd worden. Deze worden verhaald op de gastouder of vraagouder. Ben je beniewd of er in jouw gemeente leges worden gevraagd? Wij kunnen dit voor je nagaan.

Werken via ons betekent dat je


  • Een gediplomeerd gastouder of nanny bent (of dit wilt worden)
  • Een achterwacht hebt (alleen voor gastouders, niet voor nanny's). Dat kan bijvoorbeeld een andere gastouder zijn, wij helpen je daar graag bij.
  • De opvanglocatie laat checken door de GGD. ( we doen een RIE in het huis waar de opvang plaatsvindt)
  • Je kunt vinden in de visie en werkwijze beschreven op de website.

Aan welke eisen moet een gastouder of nanny voldoen om in het Landelijk Register te worden opgenomen?

1) Je hebt een Verklaring Omtrent het Gedrag (je krijgt van ons een formulier om deze aan te vragen)

Elke gastouder of nanny moet beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Als de opvang bij de gastouder thuis plaatsvindt, is zo’n VOG ook verplicht voor de huisgenoten van achttien jaar en ouder. Het origineel van de VOG is aanwezig op de locatie waar de opvang plaatsvindt. Wij ontvangen graag een kopie.

2) Je bent in het bezit van een EHBO certificaat.
Die kun je snel en eenvoudig halen via: https://iedereenehbo.nl/

Weten welke certificaten zijn goedgekeurd?https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang/documenten/regelingen/2015/03/27/register-ehbo-certificaten

De kosten van jouw EHBO cursus declareren? Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een EHBO cursus in de aanvullende verzekering. Check even of je in aanmerking komt voor vergoeding van jouw EHBO kosten bij jouw zorgverzekeraar. Zo niet? Dan kun je de kosten opvoeren als aftrekspost.

3) Je hebt een diploma dat in aanmerking komt. (minimaal MBO 2 Helpende (Zorg en) Welzijn) 

Wil je weten welke diploma's/certificaten in aanmerking komen?
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/richtlijnen/2011/03/18/diplomalijst-gastouders

Het aanmelden is gratis


Werk je al via een of meer gastouderbureaus? Geen probleem. Je kunt je huidige contracten gewoon houden. Je mag namelijk via meerdere bureaus werken. Dus ook met het bureau dat de administratie doet voor ons. Heel vaak werken gastouders of nanny's die zich aanmelden al voor het gastouderbureau waarmee we samenwerken en hoef je dus niet veel extra te doen! Het aanmelden is gratis en vrijblijvend. Je betaalt dus niet voor een profiel op onze website.

Wel vragen we, enkel indien er een match tot stand is gekomen, een tegemoetkoming voor de onkosten die we hebben gemaakt om jouw als nanny of gastouder aan het werk te helpen. Meer informatie hierover krijg je wanneer er een kennismaking gaat plaatsvinden met de vraagouder(s).

Ben je nieuwsgiering geworden naar hoe wij werken, wil je meer informatie of wil je je aanmelden?

Mail dan naar: info@gastouderdrachten.nl

We kijken uit naar een leuke samenwerking met jou!