De werkwijze van de gastouders

Een verlenging van de thuissituatie


Een fijne oppas, gastouder of nanny zorgt naar ons idee voor een verlenging van de thuissituatie en creëert een veilig maar vooral ook een vertrouwd tweede thuis waar je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Een plek waar je kind met plezier verblijft, zodat je jouw kind(eren) met een gerust gevoel achterlaat!

Het kind staat centraal

Bij onze gastouders of nanny's ( oppas aan huis) staan de kinderen centraal. We weten dat ieder kind anders is en vinden het ontzettend belangrjik dat ze zich zelf mogen zijn! Kinderen ontdekken de wereld op hun eigen manier en onze gastouders bieden hen graag handvaten om de ontwikkeling te stimuleren. Dit doen zij door de kinderen te ondersteunen en uit te dagen bij de dingen die ze doen en door een sfeer te creëren waarbinnen de kinderen zich veilig voelen, want dat is volgens Mamaloe de basis!

Voor onze nanny's en gastouders is respect hebben voor en vertrouwen hebben in elkaar belangrjik. Ook het ontwikkelen van sociale vaardigheden en autonomie heeft hun nadrukkelijke aandacht.

Tenslotte vinden we het ook heel belangrijk dat de kinderen weten wat ze mogen verwachten op een opvang- dag, een stukje voorspelbaarheid is voor kinderen vaak heel fijn, hier komen we graag in tegemoet.

Daarnaast bieden we de kinderen

  • Mogelijkheid tot samenspel en contact met anderen kinderen en de gastouder/oppas
  • Emotionele en materiele verzorging
  • Ontwikkelingsmogelijkheden op alle gebieden
  • Een veilige en geborgen sfeer
  • Hygiëne en veiligheid
  • Handvaten bij problemen in de ontwikkeling ( naar wens geven we graag begeleiding/ tips)